Scroll Top
Dă-ți seama când este timpul pentru o schimbare!

Profesorii ar trebui să facă mai des schimbări în educație, pentru a împiedica schimbarea școlii în urmărirea de noi posibilități.

Toți ne-am confruntat cu un an destul de dur și niciunul dintre noi nu a scăpat de stresul cauzat de pandemie. În special pentru educatori și profesorii a existat o revoltă continuă în ceea ce privește munca, o dată cu pandemia. Astfel mulți profesori au simțit nevoia de reevaluare, în privința abordării educaționale și a stilului de predare.

Mulți dintre profesori spun că adoră ceea ce fac și că dacă munca lor ar însemna doar sa dea mai departe copiilor ceea ce au învățat ar fi ideal. Însă, lucrurile nu stau chiar așa. De cele mai multe ori profesorii ajung să se confrunte cu probleme legate de administrație, legi si chiar părinții elevilor reprezintă o problemă destul de greu de tolerat în ultima perioadă. Astfel că unii profesori sunt nerăbdători să facă o schimbare în carieră.

Aceste sentimente sunt comune aproape în toate cazurile, cu toate acestea unii profesorii preferă să le îngroape în amintirile trecutului, neștiind că astfel vor face doar să agraveze anumite probleme și frustrări. În timp vor duce la stres care ne va afecta destul de grav. Vestea bună este că există modalități de a aborda epuizarea cadrelor didactice. Există foarte multe soluții, important este să ai curajul, inclusiv de a nu mai preda.

Ia pulsul 

Fă o evaluare a modului în care te simți, iar apoi identifică cauzele acestor sentimente. Poți începe prin câteva întrebări de autorefleție.

Dacă te simți atât de negativ la locul de muncă încât nu te mai bucuri de părtile bune, dacă te asociezi de multe ori cu diverse persoane care simt aceleași lucruri, dacă te temi să mergi lunea la muncă, atunci ar trebui să te gândești că este timpul pentru o schimbare.

Începe să îți prețuiești timpul mai mult

Cei mai mulți dintre profesori sunt dedicați timpului pe care îl petrec în ajutorul elevilor, dar uită că trebuie să aibă grijă și de ei pentru a putea fi mai buni la locul de muncă.

De asemenea, din cauza faptului că suntem prea ancorați în ceea ce facem uită să ne uită și puțin outside of the box. Oportunitățile pot apărea de unde te aștepți mai puțin, de aceea mereu trebuie să ascultăm toate ideile care ne sunt oferite, iar mai apoi să știm să le cernem așa cum trebuie.

În același timp, se întâmplă ca unii profesori să fie în mediul greșit. Fiecare școală vine la pachet cu un set clar de principii și valori după care se ghideză, astfel că de multe ori poate ești doar în locul greșit. Ai grijă de unde vin frustrările și acolo unde le găsești încearcă să schimbi locul.

Este timpul să schimbi ceva în abordarea ta, la locul de muncă și poate să ai mai multă grijă și de copilul din tine, nu doar de cei cărora vrei să le oferi educație.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp