Scroll Top
Copiii și jocurile de societate
Grass photo created by pch.vector - www.freepik.com

Fie că ne plictisim în casă într-un weekend ploios, fie că pur și simplu vrem să ne amintim de vremurile când ne strângeam prietenii sau familia în jurul mesei pentru o partidă de Scrabble, Monopoly sau ,,Nu te supara frate !”, jocurile de societate ne duc cu gândul la amintiri dragi. Există, însă, numeroase beneficii pe care le au aceste jocuri asupra copiilor, pe lângă faptul că alungă plictiseala. Iată câteva dintre acestea !

1.Socializare

Este destul de evident că principalul scop al unui astfel de joc este de a aduce oamenii împreună. Pentru copii, aceste activități sunt importante în dezvoltarea unui spirit de echipă, corectitudinii și gestionării unei situații în care ei pierd. În acest mod, micuții înțeleg cum să se comporte față de coechipieri și adversari.

2. Dezvoltă atenția

Atunci când un copil este atent pe tot parcursul unui joc de societate, el își dezvoltă în mod natural puterea de concentrare, abilitate care îl vă ajuta mai tărziu în viață, la școală, când va avea de învățat. Este important ca micuțul să fie încurajat să fie atent până la final, fară alte distrageri precum telefonul.

3. Ajută la formarea unui vocabular diversificat

,,Scrabble” sau ,,Jocul cuvintelor” este cel mai bun joc pentru copiii care știu deja să scrie și să citească, dar care încă nu au reușit să învețe termeni noi pe care, ulterior, să îi și folosească. Este esențial în acest joc să formăm pe tablă cuvinte mai complexe, astfel încât copilul să vină cu întrebarea ,,Ce înseamnă ?”.

4. Respectarea regulilor

Printre primele lucruri pe care le învață un copil prin intermediul unui joc este importanța respectării regulilor. Odată ce copilul înțelege că jocul în sine înseamnă urmarea unor reguli, fără de care jocul nu ar avea sens și că nerespectarea lor are consecințe (de exemplu, dacă trișează, partenerii de joc îl vor privi altfel, va pica într-o lumină mai puțin favorabilă), misiunea acestei activități este îndeplinită.

5. Stimulează gândirea

Indiferent de jocul la care participă un copil, gândirea logică se dezvoltă. De aceea este esențial ca cel mic să fie lăsat să ia propriile decizii în cadrul jocului, să înțeleagă rezultatul unei mișcări și să anticipeze, pe viitor, consecințele unei anumite hotărâri.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp