Scroll Top
Ce pot face 10 minute de meditație!

Meditația are o istorie de o mie de ani. Aceasta se referă la o varietate întreagă de practici mentale menite să promoveze relaxarea, construirea unei forțe interioare vitale superioare și dezvoltarea compasiunii, iubirii, răbdării, generozității și iertării. Există mai multe tehnici de meditare. Putem citi cărți despre meditație sau să urmăm un curs de meditație și apoi să alegem tipul care ni se potrivește. Meditația este o călătorie profundă interioară care favorizează creșterea noastră emoțională, elimină preocupările din viața de zi cu zi și care ne face să descoperim ceva nou despre noi înșine. Poate combate cu succes efectele nocive ale stresului cotidian, inducând o stare de pace interioară. Oricine poate să practice meditația, o metodă simplă și gratuită de restabilire a echilibrului. 

Practica meditației este benefică pentru corp și minte, dar pentru a obține beneficiile trebuie să fii constant și să meditezi în fiecare zi. Meditarea a 10 minute pe zi este minimul necesar pentru a începe și a experimenta meditația. Din când în când putem încerca să ne extindem practica de meditație și să evaluăm beneficiile.

Avantajele acestei tehnici de relaxare sunt acelea că nu sunt necesare echipamente speciale și că poate fi pusă în practică oriunde, inclusiv în timpul unei plimbări în parc. Este o metoda foarte potrivită pentru cei care petrec foarte mult timp pe scaun sau în picioare, pe parcursul zilei.

Adoptarea acestei practici este soluția care te va face să trăiești în prezent, să fii mult mai conștient de corpul și mintea ta. Dacă ești prezent, ești sigur că nu pierzi nimic din tot ce se întâmplă în viața ta.

Dacă este posibil, încearcă să mergi în natură, poate un parc sau chiar la tine în grădină. Așază-te pe iarbă și observă tot ceea ce este în jurul tău. Uită-te la modul simplu în care natura funcționează, precum și pacea indusă de acest mediu. Cu cât îți dai seama mai repede că trebuie să nu te mai opui anumitor lucruri, cu atât vei deveni mai liniștit.

Pune picioarele în iarbă. E o practică foarte simplă, dar foarte eficientă. Vei construi o legătură mai puternică cu rădăcinile tale, cu natura, cu energia planetei. Te va ajuta să scapi de orice tensiune pe care o simți în corp sau în minte. Inspiră adânc de 3 ori cu ochii încă deschiși și observă natura din jurul tău.

O altă practică pe care o poți folosi pentru a medita este de ați fixa privirea pe un obiect fix sau o lumină. Dacă condițiile permit, închide ochii. Îndreaptă-ti atenția către respirație. Începi să inspiri și să expiri din ce în ce mai lung, fără efort. Ascultă sunetul făcut de respirație, simte aerul cum îți intră prin nări și merge către plămâni. Imaginează-ți că poți simți aerul cum îți traversează corpul, până la nivel celular. Când apar gânduri, frustrări sau imagini, conștientizează-le, acceptă-le, dar nu le da curs și nu zăbovi asupra lor. Îndreaptă-ți cu calm atenția către respirați. De fiecare dată când începi să urmărești un gând anume, revino cu calm la respirație. Nu trebuie să te frustrezi din cauza numărului mare de gânduri care te asaltează, este normal. Revino de fiecare dată cu atenția la respirație. Meditația, ca orice exercițiu, necesită timp pentru a o stăpâni.

Cu practică și perseverență veți putea practica mai mult timp și vă veți bucura și mai mult de beneficiile meditației. De fapt, cu cât puteți medita mai mult timp, cu atât crește capacitatea voastră de concentrare și cu atât practica vă ajută să vă simțiți mai bine și să vă reîncărcați cu energie. Cei care au experiență în practicarea meditației pot medita chiar și timp de 1 oră fără probleme. Este un rezultat care se obține cu răbdare și hotărâre. Trebuie doar să vă angajezi și să experimentezi.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp