Împreună cu prietenii de la editura Eikon, am organizat, în perioada 10.05.2021 – 16.05.2021, un giveaway pe rețelele noastre sociale. Mai jos găsiți descrierile cărților pe care le-am oferit drept premiu:
- Vianu Mureșan, Sophia Leopold: Să ne jucăm că facem artă
«„Să ne jucăm că facem artă!” este titlul albumului, precum și ideea noastră de bază. Sophia s-a jucat cu creioanele de desenat și colorat fără să știe că face artă, fără să aibă noțiunea de artă, iar în momentul în care i s-a lămurit că jocul ei poate duce la opere artistice, a continuat să se joace, însă mai disciplinat. Spiritul jocului – poate ar fi mai nimerit să spun instinctul jocului – i-a însoțit mereu lucrările, i-a dat entuziasm, a ajutat-o să învingă plictisul și rutina. Din jocurile minții și ale sensibilității este croită personalitatea copilului, jocuri pe care, crescând mai apoi, începe să le simplifice, inevitabil, să le rărească și să le transforme în automatisme. Chiar și creația artiștilor maturi – bazată pe educație, înțelegere, rafinamente câștigate prin exercițiu, tehnică, știință – este în mare măsură consecința automatismelor, de care nu toți mai reușesc să se elibereze. Automatismul este, în cele din urmă, opusul, dușmanul de moarte al jocului.», Vianu Mureșan
- Ana-Maria Ticu, Nicola – O poveste despre adopție
Într-o frumoasă dimineață de vară, parcă soarele era mai blând, iar zgomotul orașului era mai scăzut. Se auzeau chiar câteva pă sărele, așa ca murmurul unui cor de preșcolari. Aerul era parcă mai plin de aer, inima mai plină de inimă. Ceva urma să se întâmple, dar nimeni nu bănuia ce. Atâta armonie și frumusețe era în lume, dar nimeni nu le observase… până când, un banal telefon a tras parcă o cortină de indiferență de pe ochii lor și au văzut limpede: sosise Ziua!! Pașii nu au mai atins pământul, ochii nu și-au mai lipit pleoapele, bătăile inimii nu au căpătat ritm normal, până când nu s-au întâlnit. Întâi în rugă și vis, apoi în priviri, ca apoi, definitiv, să se găsească într-o îmbrățișare comună, veșnică. S-au îmbrățișat îndelung, sub ploaie de pupici, stropiți cu lacrimi de fericire. S-au înveșnicit în joc și iubire.
- Irene Postolache, Hai să citim prima poveste (Clasa pregătitoare: 5 – 7 ani)
Intuitivă și atrăgătoare, grație ilustrațiilor Andei Toma, Hai să citim prima poveste îmbină lectura cu jocul în culori, purtându-i pe cei mici printre litere și apropiindu-i de povești. Aducând jocul în preajma celor mici, alfabetul nu mai pare greoi, iar lectura se transformă într-o aventură pe care copiii o vor îmbrățișa cu drag. Prima poveste devine astfel un portal spre tărâmul imens și copleșitor de frumos al citirii!