Scroll Top
Experiența mea Erasmus în Malaga

Programul Erasmus înseamnă spontaneitate, aventură și dorința de a trăi cât mai multe experiențe multiculturale care vor rămâne cu siguranță amintiri demne de povești. Pe același stil, a procedat și studenta Miruna Crăciunescu, licențiată a Academiei de Studii Economice București, iar relătarile sale ne îndeamnă să aplicăm la astfel de mobilități:

  1. Cum ai aflat despre programul Erasmus și ce sentiment te-a încercat prima oară?

Am aflat despre mobilitatea Erasmus într-un moment critic, cu două zile înainte de termenul limită pentru înscriere. Eram entuziasmată pentru că era o șansă extraordinară și în același timp, temătoare că nu o să reușesc să ocup un loc în cadrul programului. Ce-i drept, exista un număr considerabil de studenți care aplicau.

  1. Ce variante de locații ai avut pentru a pleca să studiezi?

Posibilitățile de locații variau, de la spațiul englez la spațiul spaniol, dar în final m-am orientat către universități din Spania. Criteriile de alegere a orașului au fost apropierea de mare, clima ideală și atracțiile turistice. Astfel, am ales Universidad de Malaga, situată pe Costa del Sol.

  1. Ai fost susținută de familie și prieteni în luarea unei astfel de decizii?

Familia mea m-a susținut pentru că și-au dat seama că este o oportunitate de a-mi dezvolta capabilitățile generale și să învăț să fiu independentă. În ceea ce-i privește pe prieteni, au fost la fel de entuziasmați ca mine, mai ales că puteau să vină oricând în vizită.

  1. Cum s-au desfășurat primele zile în orașul respectiv?

Imediat ce am ajuns în Malaga, primul lucru pe care a trebuit să-l rezolv împreună cu colegele mele a fost să găsim un apartament care avea să servească drept locuință pentru următoarele luni. După ce ne-am instalat, am început să vizităm o parte din oraș, iar după o serie intensă de cumpărături, ne-am odihnit pe plajă, în bătaia soarelui. Pe parcursul lunilor, serile le petreceam în oraș alături de alți studenți străini.

  1. Ai avut momente când te-ai gândit sa renunți și să te întorci în România?

Sincer, nu am avut deloc momente în care să vreau să mă întorc acasă, mai ales că optasem pentru un an întreg de studio în Malaga. Din fericire, am avut posibilitatea să vin de câteva ori în România. Așadar, nu mi-au lipsit foarte multe și pot spune că m-am adaptat cu succes stilului de viață spaniol.

  1. Ai avut ocazia să vizitezi locuri/obiective turistice? Dacă da, spune-ne câteva exemple semnificative.

Malaga este situată în regiunea Andaluziei, o zonă caracterizată de istorie și peisaje naturale impresionante, așa că nu aș fi putut rata șansa de a vizita cât mai multe locuri într-un timp relativ scurt. Prin intermediul unor agenții de turism locale, am vizitat marile orașe ca Granada, Cordoba, Sevilla etc. De asemenea, ne-am organizat excursii în nordul Marocului, Madrid, Barcelona și chiar și Lisabona.

  1. Te gândești să pleci din nou prin intermediul programului Erasmus? Prezintă și câteva argumente.

Mobilitatea Erasmus a fost o piatră la temelia dezvoltării personalității mele. În continuare, mă gândesc să aplic din nou la acest program, fie pe partea de studii sau practică. Desigur, o să aleg altă țară pentru a cunoaște cât mai multe culturi.

Articol realizat de Rădulescu Simona – Elena, 22 ani, voluntar EdPost, studentă la master
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp