„Brandul nostru, Maravel, este la inceput de drum. El s-a nascut din dorinta de a oferi clientilor o varianta de prajituri artizanale, cu gustul prajiturilor din copilarie, din casa bunicilor, dar in acelasi timp prajituri dupa retete «importate» de prin alte tari, in special din Franta, pentru ca stim bine ca- in cofetarie -francezii sunt de neegalat. Asa ne incanta doamna Loredana Butnaru, New project started la Maravel
Va rugam sa ne faceti cunoscuta «povestea brandului dvs.» din perspectiva stilului de viata sanatos, pe care il propuneti
Brandul nostru, Maravel, s-a nascut tocmai din ideea de a oferi dulciuri naturale, sanatoase. Din pasiunea pentru dulciuri, am dorit sa facem lucrurile altfel, intr-un laborator artizanal, unde producem prajituri dupa retete vechi, dar suntem in pas si cu noile tendinte, cu prajituri in special din Franta. Folosim ingrediente premium, ciocolata belgiana, frisca naturala, fructe proaspete sau congelate si piure-uri de fructe pentru a oferi deserturi sanatoase si gustoase.
Care sunt atuurile care fac sa fiti luati in considerare, atunci cand un client vrea sa achitioneze produsul dvs?
In primul rand un produs artizanal este greu de gasit si este valaros deoarece este pregatit manual din ingrediente naturale: oua, lapte, smantana, unt, faina, ciocolata etc, ingrediente care nu contin sau au un continut extrem de redus de aditivi fata de premixuri sau semipreparate.
Un alt atuu este acela ca am decis sa folosim ingrediente premium: lucram cu ciocolata belgiana premium, un ingredient super important in cofetarie, folosim frisca naturala si unt, oua proaspete, iar faina este aleasa in funtie de tipun de produs, etc.
De asemenea, pregatim produsele fara premixuri, lucru care diferentiaza atat din punct de vedere al gustului, dar si al sanatatii si al valorilor nutritive ale produselor noastre.
Aveti anumite produse specifice (cum este laptele fara lactoza, de exemplu) in domeniul dvs. de activitate ?
Da, avem produse de tip vegan, avem produse fara lactoza, fara zahar, lucram inclusiv cu ciocolata vegana, in afara de ciocolata neagra, similara cu cea cu lapte, dar fara lapte.
Lucrurile au evoluat mult si in domeniul nostru, existand descoperiri importante in acest domeniu, deoarece stilul vegan devine tot mai popular chiar si pentru cei care nu au alergii sau probleme medicale, ci pur si simplu opteaza pentru acest stil de viata.
Trebuie sa fim la curent cu tendintele si modul de viata care este in continua schimbare si in Romania.
Ati lansat campanie/campanii de educare a/ale publicului ?
Noi inca suntem la inceput de drum si este dificil sa facem aceste campanii, insa, prin Social Media, interviuri si clienti, incercam sa facem acest lucru. Momentan, cu pasi marunti.
Ati vrea sa va diversificati clientela ? Considerati ca activitatea de educare a publicului larg, v-ar putea ajuta in acest sens?
Desigur, daca ar exista aceste campanii de educare si oamenii ar fi constienti de ceea ce mananca si de faptul ca nu neaparat zaharul este nociv, cat aditivii din prajiturile pe care le mananca, ar fi extraordinar. Multi nu constientizeaza ca intr-o prajitura pe care o gasesc la un prêt foarte mic, acolo nu poate fi nimic natural, sanatos, iar efectele pe termen lung ale unei alimentatii nesanatoase, pot fi devastatoare.
Ati vrea sa adaugati altceva legat de brandul dvs. ? Orice va face placere sa ne prezentati.
Brandul nostru este la inceput de drum, din dorinta de a oferi clientilor o varianta de prajituri artizanale, cu gustul prajiturilor din copilarie, din casa bunicilor, dar sa oferim in acelasi timp prajituri « furate »de prin alte tari, in special din Franta, pentru ca stim bine, in cofetarie, francezii sunt de neegalat.
Cum ati convinge persoanele “indecise” sa duca o viata sanatoasa/sa adopte un stil de viata sanatos.
Este greu sa facem noi acest lucru, dar putem sa ii convingem degustand o prajitura naturala, artizanala in comparatie cu una artificiala. In afara de gust, restul efectelor sunt pe termen lung, nu se vad imediat, iar in acest caz este destul de greu sa-i convingem noi.
Recomandari de alegeri sanatoase.
Va recomandam sa alegeti produse din cofetarii artizanale, care folosesc ingrediente naturale si respecta standarde de calitate.
Intotdeauna, pretul va fi un indicator : nu veti putea gasi niciodata ieftin si sanatos. Da, din pacate, alegerile sanatoase sunt si cele care costa ceva mai mult. De exemplu frisca naturala are un prêt dublu fata de cea vegetala, ciocolata de calitate, cu un continut ridicat de unt de cacao are un prêt dublu fata de cea surogat, untul are un prêt dublu fata de margarina.
Despre aromele artificiale, nici nu are sens sa mentionez cat de mare este diferenta de prêt fata de utilizarea piure-urilor de fructe de exemplu.
Ceea ce recomand, este ca fiecare client sa se intereseze despre producatorul de la care achizitioneaza si sa constientizeze cat de importanta este alimentatia. De cele mai multe ori ne cumparam haine scumpe, creme scumpe, mergem in vacante scumpe, insa uitam cel mai important lucru : ceea ce mancam.
Coordonate de contact:
Site : www.maravel.ro
FB : MaravelSweets
IG : maravel.sweets
Tel. 0725644144
Adresa laborator :
Str. Orhideelor 13, Dudu, Chiajna jud. Ilfov
Adresa cofetarie – se deschide la sfarsitul lunii septembrie
Bd. Ferdinand nr. 103, Bucuresti, Sector 2
Descrierea prajiturilor poza :
Anna’s Pavlova
Bezea din albus de ou cu crema cu ciocolata alba, pure de cocos, frisca naturala, cu jeleu din pure de mango si fructul pasiunii si fulgi de cocos. Fara conservanti sau aditivi.
Tort pavlova
Un tort cu blat de bezea, jeleu de fructe de padure, crema de frisca si mascarpone si decorat cu fructe proaspete
Mango Litchi
Prajitura cu mousse de mango si litchi, cu insertie de jeleu de mango si fructul pasiunii si pandispan umed, pure de cocos si glazura de mango si fructul pasiunii, biscuit crocant cu unt.