Scroll Top
Importanța Educației Artistice
Music vector created by macrovector - www.freepik.com

Fiecare tânăr merită o educație completă și competitivă, care include artă. Structura globală, cultura inovației și spiritul antreprenorial depind de puterea unei educații de clasă mondială. Există suficiente date care să susțină, cu credința, că studiul și participarea în artele fine este un component cheie pentru îmbunătățirea învățării în toate ariile academice.

Educația artistică crește implicarea elevilor

Arta are recompense imediate, se focusează pe realizările pozitive, dezvoltă produse concrete și facilitează colaborarea. Ea oferă multe oportunități pentru ca elevii să-și demonstreze abilitățile prin performanță autentică. Arta le permite copiilor să- crească încrederea și să învețe cum să gândească pozitiv despre ei și despre învățare. Educația artistică ajută la a face învățării să conteze pentru elevi prin oferirea unui mediu în care aceștia să conecteze noi cunoștințe la experiențele lor personale și să exprime ce au învățat către alții.

Copiii învață obiceiuri, comportamente și atitudini pozitive

Educația artistică ajută promovarea unei culturi și a unui climat pozitiv în școli. Când școlile integrează arta în curriculum, sesizările disciplinare scad, în timp ce eficacitatea abilității profesorilor de a rezolva nevoile tuturor elevilor crește. Învățarea unui instrument muzical, crearea unei picturi, învățarea dansului sau cântatul într-un cor îi ajută pe elevi să realizeze că pașii mici, practica pentru îmbunătățire, să fii persistent și răbdător sunt atribute importante pentru dezvoltarea lor. Elevilor le crește încrederea pe măsură ce reușesc lucruri care nu vin ușor. Învățarea unei discipline artistice îi ajută pe tineri să-și dezvolte caracterul. Aceștia învață obiceiuri, comportamente și atitudini care sunt necesare pentru succesul în orice domeniu.

Arta sporește creativitatea

Educația artistică dezvoltă creativitatea, una dintre cele cinci abilități de top pe care angajatorii le caută în secolul 21. Elevii care primesc o educație bogată în artă performează mai bine la evaluările de creativitate decât cei care primesc o educație cu puțină artă sau deloc. De exemplu, elevii care practică arte arată mai multe flexibilitate și adaptabilitate în gândire decât colegii lor. Imaginează-ți ore în cadrul cărora elevii creează propriile lor lucrări de artă pline de culoare care arată o folosire creativă a spațiului, dezvoltând propriile lor ritmuri sau scriind și producând propriile lor piese de teatru. Aceste ore oferă un mediu minunat pentru intensificarea creativității, care este o abilitate importantă pe care să o ai într-o lume schimbătoare.

Elevii își ascut abilitățile de gândire critică

Arta poate promova nivele înalte de gândire care trec peste învățarea altor subiecte academice, dar și peste viața dincolo de școală. Prin artă, copiii învață să observe, să interpreteze, să vadă diferite perspective, să analizeze și să sintetizeze. Într-o lume unde elevii trebuie frecvent să străbată o mare de informații pentru a determina care merită încredere și sunt relevante unui anumit subiect, abilitățile de gândire critică sunt esențiale pentru pregătirea pentru facultate și pentru învățarea pe tot parcursul vieții.

Arta predă metode pentru învățarea abilităților lingvistice

Pe măsură ce elevii citesc note, compun muzică, cântă la un instrument, memorează pași de dans, creează o pictură sau joacă într-o dramă, ei învață și să dezvolte noi concepte, să construiască un vocabular și să înțeleagă o limbă nouă.

Arta îi ajută pe elevi să învețe matematică

Arta cere măsurare, manipularea numerelor și gândirea proporțională, toate acestea promovând o gândire matematică. Elevii învață și tipare (tipare de ritmuri muzicale sau de dans), relații spațiale și geometrice (tipare de arte vizuale) și abilități tridimensionale (realizarea modelelor din lut). Elevii care studiază artă, în special muzică, își depășesc colegii neartistici la evaluările matematice. Arta care integrează instrucția matematică facilitează și stăpânirea calculelor, estimărilor și a conceptelor mai dificile precum fracțiile.

Arta extinde și îmbogățește învățarea altor subiecte

Lucrările de artă oferă un context vizual pentru învățarea perioadelor istorice. Muzica, pictura, drama și dansul ajută literatura să prindă viață. Proiectele grafice și desenele, precum acelea făcute de inventatori și ingineri, complementează învățarea despre principiile și inovațiile științifice și tehnologice. Un raport realizat de ”Americans for the Arts” susține că tinerii care sunt expuși regulat la artă (trei ori pe zi, trei zile pe săptămână) sunt de patru ori mai predispuși să fie recunoscuți pentru realizările academice, să participe la competiții de matematică și știință sau să câștige un premiu pentru scrierea unui eseu sau a unui poem.

Învățarea estetică este, în sine, premiu

Arta îi învață pe tineri despre frumusețe, proporții și grație. Elevii pot examina conflictul, puterea, emoția și viața în sine. Puterea artei este abilitatea sa minunată de a ne aduce bucurie, de a ne ajuta să înțelegem tragedia, de a promova empatie și de a face cuvintele scrise să prindă viață.

Elevii exersează munca în echipă

Practicarea artei dă voie elevilor să experimenteze cum se simte să fi un membru activ al unei comunități și să lucrezi ca o echipă pentru a determina și atinge un țel comun. În dezvoltarea unei producții teatrale, a unei reprezentații de grup sau orice alt tip de efort artistic realizat prin colaborare, elevii exersează arta fină a muncii în echipă. În timp ce ei lucrează împreună, învață să înțeleagă diferențele și diversitatea și realizează felul în care munca în echipă contribuie la o performanță minunată. De asemenea, prin învățarea elevilor cum să trăiască și să lucreze împreună, arta contribuie la facerea școlilor medii mai sigure și mai pașnice de învățare. În artă, elevii învață să-și articuleze intențiile, să primească și să ofere critică constructivă și să asculte activ ideile altora.

Educația artistică crește capacitatea de a fi lider

Elevii care participă în artă dezvoltă abilități de lideri, inclusiv luarea deciziilor, construirea unei strategii, planificarea și reflexia. Ei, de asemenea, se pregătesc să folosească aceste abilități eficient în dezvoltarea unui sens de identitate puternic și a unei încrederi în posibilitea lor de a afecta lumea din jur, în feluri însemnate.

Sursa: https://libertyclassicalacademy.org/importance-arts-education/

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp